Metakognitiv gruppeterapi for personer med hjernerystelse

Metakognitiv gruppeterapi er til dig, der har fået en hjernerystelse og døjer med følger herefter. Der kan også være symptomer på depression, stress og angst oven i hjernerystelsen.

Redskaber og træningsøvelser

Metakognitiv gruppeterapi er en ny, skånsom og effektiv metode. Den minder ikke om traditionel gruppeterapi, da vi ikke dykker ned i fortiden og ikke deler ud af de inderste tanker. Derimod vil der være fokus på brugbare redskaber og evidensbaserede konkrete træningsøvelser, der hjælper dig videre.

Nye metoder

Formålet, med metakognitiv gruppeterapi til personer med hjernerystelse, er at reducere dine bekymringer og grublerier og lærer dig en ny metode til at forholde dig til dine symptomer og derved øge din livskvalitet. Gennem træningsøvelser styrkes dit energiniveau, dit nærvær og dine symptomer reduceres.

Kursus i assessment - Psykologen i Kbh
Psykologen i Kbh kan også hjælpe dig

Bryd med uhensigtsmæssige mønstre

Gruppen er for dig, der ønsker at lære en ny metode til at forholde dig til dine symptomer og bekymringer, lære at bryde med uhensigtsmæssige mønstre, og er klar til at give slip på dine gamle strategier. Langt de fleste mennesker oplever det som en social støtte at være sammen med andre mennesker i samme situation. Det er dog ikke en forudsætning for at deltage på holdet at du deler din problemstilling med de øvrige på holdet.

Et metakognitiv gruppeterapi forløb indeholder

Forløbet varer 12 sessioner, fordelt over 6 uger, altså 6 gange af hver 2 sessioner, inkl. en pause. Du får konkrete øvelser og redskaber.  Der er hjemmeopgaver imellem hver uge. Du får din egen personlige problemformulering. Der er løbende evaluering, så du kan måle dine fremskridt. Vi runder forløbet af med en individuel plan, så du undgår tilbagefald.

Tilmeld dig

Tilmeld dig ved at kontakte mig på telefon 60 59 75 01 eller skriv til susanne@psykologenikbh.dk

Vi hjælper med


Det er ikke altid, at en psykisk udfordring står alene. Sammen kan vi kode os nærmere ind på, hvad det er der er svært i dit liv.

Sidst opdateret 14. juli 2023

Tag det første skridt i dag! Vi tager en kort samtale og aftaler dit forløb