Neuropsykologisk undersøgelse

Hvorfor få lavet en neuropsykologisk undersøgelse?

En neuropsykologisk undersøgelse kan være med til at belyse dine ressourcer og udfordringer, og afklare hvordan din hjerneskade eller sygdom påvirker dig og dit funktionsniveau i hverdagen eller på arbejde. Den kan være et godt redskab i forhold til det videre forløb, da den kan præcisere hvor og hvordan, der skal sættes ind. Det kan fx være, hvordan du bedst støttes på dit arbejde, eller om der er behov for genoptræning eller behandlingstilbud.

Hvor lang tid tager det?

En undersøgelse tager typisk tre timer at gennemføre. Om det tager kortere eller længere tid afhænger blandt andet af, hvor mange pauser der er nødvendige, hvor hurtigt eller langsomt du arbejder, hvor meget vi taler og hvor mange tests der skal laves. Der er altid mulighed for en eller flere pauser undervejs i testningen – det planlægger vi sammen ud fra dit behov.

Psykologen i Kbh
Matricer eksempel

Hvad viser undersøgelsen?

Afhængig af problemstillingen vil den neuropsykologiske undersøgelse belyse tempo, koncentrationsevne, indlæring og hukommelsen, sproglige og rumlige færdigheder, og mentale styringsfunktioner som fx overblik, igangsætning, evnen til at bremse sig selv og logisk tænkning. Her ud over vil der være en vurdering af begavelse, vurdering af differentialdiagnostik, vurdering af prognose, samt anbefalinger på kortere og længere sigt.

Får jeg en tilbagemelding?

Når selve undersøgelsen er færdig, skriver jeg en rapport, som du kan få tilsendt en kopi af. Hvis der er nogen spørgsmål til undersøgelsen efterfølgende, er du velkommen til at kontakte mig for yderligere tilbagemelding.

Hvad koster en undersøgelse?

Prisen er afhængig af sagens type og omfang. Kontakt mig for at høre nærmere.

Bliv undersøgt af mig

Vi hjælper med


Det er ikke altid, at en psykisk udfordring står alene. Sammen kan vi kode os nærmere ind på, hvad det er der er svært i dit liv.

Sidst opdateret 9. maj 2023

Tag det første skridt i dag! Vi tager en kort samtale og aftaler dit forløb